18. 8. 2015 MK

Pro lepší prezentaci vašich děl na Artsellu jsme pro vás připravili krátký návod.

  • Svá díla můžete reprodukovat fotografováním nebo pomocí skeneru
  • Fotografujte nejlépe s pomocí stativu nebo si nějaký provizorní vytvořte



Pozor na deformaci


deform1 deform2



  • Pokud budete svá díla fotografovat, dbejte na to, aby optická čočka fotoaparátu směřovala ke středu obrazu
  • Dávejte též pozor, aby vaše dílo nebylo v hledáčku fotoaparátu nijak zkosené, ale s rámečkem hledáčku souměrné. Nebude tak docházet k deformaci díla



Osvětlení


osvetleni



  • Osvětlení by mělo být vždy stejnoměrné. Nejlépe se vám bude dílo fotit za denního světla
  • Umělé světlo je často problematické
  • Fotografování s bleskem u lesklých povrchů může být taktéž problematické - zde může docházet k nepříjemným odrazům světla uprostřed obrazu (zejména u olejomaleb, zasklených obrazů, lakovaných obrazů apod.)



Nechte své dílo vyniknout


vyniknout



  • Snažte se, aby kolem foceného díla nebyly žádné další předměty, které do výsledného obrazu rozhodně nepatří



Výřez


vyrez2



  • Pro dosažení nejlepšího výsledku - dílo vždy ořízněte


Pokud jste všechny tyto kroky zvládli - můžete začít nahrávat na web :-)

  • Každý nahraný obrázek (sloužící k náhledu) je kvůli autorské ochraně redukován na 600px (na šířku)
  • Doporučená velikost nahrávaného obrázku je maximálně 1200px (na šířku) - větší obrázky budou mít výrazně delší dobu nahrávání
  • Pod hlavní obrázek díla můžete vkládat náhledové obrázky - například: dílo zavěšené v interiéru, na malířském stojanu, detail díla, atd.
  • Pro nejideálnější reprodukování vašich děl - neváhejte navštívit profesionála - právě profesionál dohlédne na to, aby barvy byly co nejvěrohodnější originálu, seřídí světla tak, jak si dílo žádá a nechá vyniknout vše, jak má.
Komentáře

Chcete-li dílo komentovat, přihlašte se.

Přihlásit se
Vážený uživateli, tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s jejich použitím souhlasíte. Více informací o cookies.